Divemaster

Go Pro, en wordt PADI Divemaster bij Sin Divers!

Wanneer je kiest voor de Divemaster opleiding, kies je er voor om je duikhobby op een professionele wijze uit te voeren of zelfs van de duiksport je beroep te maken. Als Divemaster behoor jij namelijk tot de selecte groep van PADI-Pro's (Professionals). De Divemaster opleiding is ook een essentiële stap op weg naar (assistent) duikinstructeur.

Tijdens deze opleiding leer je de echte 'ins- en outs' en de achtergronden van de duiksport. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. fysica, fysiologie, duikuitrusting en decompressietheorie.

Naast het uitbreiden van je duikkennis werk je in dit programma nauw samen met een PADI Instructeur die je helpt je duikvaardigheden aan te scherpen tot op professioneel niveau. Verder leer je o.a. toezicht houden op duikactiviteiten en helpen bij duikopleidingen, hoe duikactiviteiten te organiseren en leiden en duikplaatsen in kaart te brengen.

Als gebrevetteerde Divemaster ben je dus in staat om toezicht te houden bij duikactiviteiten, te assisteren bij duikopleidingen en enkele PADI-programma's zelf te verzorgen.

Het programma

Als divemaster mag je

 1. Zowel bij cursussen als andere activiteiten toezicht houden door duiken te plannen, organiseren en begeleiden.
 2. Een PADI instructeur bijstaan tijdens beschutwater- en buitenwaterduiken.
 3. Onder indirect toezicht van de instructeur cursisten van de Open Water Diver-cursus begeleiden tijdens de toer van opleidingsduiken 2, 3, en 4, in een verhouding van 2:1.
 4. Cursisten van de Open Water Diver-cursus zelfstandig begeleiden op het verkenningsgedeelte van opleidingsduiken 2, 3 en 4 van de Open Water Diver-cursus . Maximaal twee cursisten per gebrevetteerde Divemaster.
  • Met Open Water Diver-cursisten meegaan onder indirect toezicht van een PADI Instructor bij het aan de oppervlakte naar het punt van instap/uitstap zwemmen, en tijdens navigatieoefeningen.
  • Wanneer de instructeur een vaardigheid geeft, zoals afdalen of opstijgen, kan een Divemaster bij de andere cursisten blijven (een cursist alleen of een buddyteam)
 5. Onder indirect toezicht van de instructeur met Open Water Diver-cursisten meegaan tijdens het zwemmen aan de oppervlakte naar en van de locatie waar te water wordt gegaan of wordt uitgegaan en tijdens de navigatieoefeningen. Daarnaast het toezicht houden op de resterende cursisten wanneer de instructeur een vaardigheid uitvoert.
 6. Met cursisten meegaan tijdens Adventureduiken of de opleidingsduiken van de specialty’s, onder indirect toezicht van de instructeur.
 7. Zelfstandig PADI Skin Divers lesgeven en brevetteren. Hier hoort ook de PADI Seal Team AquaMission: Skin Diver Specialist (snorkelspecialist) bij.
 8. Het Discover Snorkeling-programma geven.
 9. Onder indirect toezicht van een instructeur vervolgduiken geven aan Discover Scuba Diving-deelnemers in een verhouding van 2:1, nadat de deelnemers de eerste duik naar tevredenheid hebben afgerond met een instructeur.
 10. De Discover Local Diving-ervaring geven.
 11. Het ReActivate-programma geven aan gebrevetteerde duikers.
 12. Het onderdeel apneaduikvaardigheden van de Open Water Diver-cursus verzorgen tijdens een willekeurige beschutwaterduik.
 13. Indien gekwalificeerd als Discover Scuba Diving Leader: zelfstandig Discover Scuba Diving geven in een zwembad of beschut buitenwater.
 14. Met gebrevetteerde Scuba Divers meegaan op vervolgduiken.
 15. Nadat de betreffende instructeursopleiding is gevolgd, het volgende geven:
  • De Digital Underwater Photographer specialty onder leiding van een PADI Instructor.
  • De Emergency First Response-cursus.
 16. De PADI Seal Team AquaMissions te geven

Vereisten:

 1. PADI Advanced Open Water en PADI Rescue Diver brevet (of kwalificerende brevetten)
 2. Minimaal 18 jaar oud zijn
 3. Fit genoeg zijn om te kunnen duiken en een Medische verklaring inleveren die binnen het voorgaande jaar door een arts is ondertekend.
 4. Minimaal 40 duiken hebben gedaan om aan de cursus te beginnen, en 60 om gebrevetteerd te kunnen worden.
 5. Binnen de afgelopen twee jaar de cursus Emergency First Response primaire en secundaire zorg (of een kwalificerende cursus in reanimatie en eerste hulp van een andere organisatie) hebben afgerond.

Prijs: € 685,00 - inclusief Divemaster Crewpak Ultimate (verplicht bij deze cursus), met alle benodigd cursusmateriaalmateriaal en het Groene Hologram (DM) om op je Divemaster Aanvraag te kleven.

Leden Sin Divers: 645 €

Het cursusmateriaal omvat o.a.:

Deze prijs is exclusief ongeveer € 100 brevetatie kost, die je zelf aan PADI dient over te maken, en exclusief eventuele huur duikmateriaal.

Contacteer ons voor meer inlichtingen. Of bel Jean-Paul Dhondt, PADI IDCS Instructor #954867 Telefoon: +32 495 640179